Hvad er Muk? og hvorfor påvirker det din hest?

Muk, også kendt som dermatofilose, er en hudlidelse, der er almindeligt forekommende hos heste. Tilstanden er forårsaget af en bakterie kaldet Dermatophilus congolensis, som trives i våde, fugtige omgivelser. Selvom tilstanden ikke er skadelig for heste, kan den få dem til at tabe håret og kan være ret ubehageligt. Behandling af Muk involverer typisk at bruge en medicinsk shampoo eller salve til at dræbe bakterierne.

Hvordan man behandler Muk hos heste:

Muk, også kendt som dermatofilose, er en hudlidelse forårsaget af bakterien Dermatophilus congolensis. Det er almindeligt hos heste og andre dyr, der udsættes for våde forhold. Bakterierne trives i fugtige omgivelser og kan inficere huden på heste gennem sår, hudafskrabninger eller insektbid.

Muk kan forårsage læsioner på hestens hud, der er røde, hævede og skorpede. Læsionerne kan være smertefulde og kan føre til hårtab. I alvorlige tilfælde kan hesten lide af feber, vægttab og sløvhed.7

Muk behandles med antibiotika og antiseptiske afvaskninger De berørte områder skal holdes rene og tørre for at forhindre yderligere spredning af infektionen. Heste med Muk bør isoleres fra andre heste for at forhindre spredning af sygdommen

Muk heste er heste, der er blevet ramt af Muk. Muk er en tilstand, der påvirker hestens pels og kan få hesten til at tabe hår. Muk er et problem for mange hesteejere, men der er måder at behandle det på.

Typisk sidder det i kodebøjningen, men kan faktisk sprede sig til hele kroppen.

 

To gode behandlinger af Muk i kodebøjningen:

Sporal D

Sporal D shampoo.

Sporal D kombineres med Equiline MK salve, hvis der er mange hårdnakkede skorper:

Equiline MK salve

Equiline MK salve

 

Enten ovenstående eller 3 trins behandlingen med Muddy Marvel serien fra Nettex:

 

Muddy marvel alle 3 trin

Muddy Marvels serien