Hundesyge i Sæby

Hundedræber nr. 1 påvist i Sæby.

Hundesyge

Typisk udseende af hund smitte med hundesyge.

Vi har netop fået konstateret hundesyge hos en række ræve i Sæby området. Der er indtil videre død mere end 40 ræve af denne alvorlige smitsomme sygdom, som også kan ramme din hund.

Lidt info om hundesyge: 

Hundesyge er en virusbetinget sygdom , der kan angribe dyr i familierne Canidae (hunde, ulve, ræve, osv.), Mustelidae (fritter, væsler, oddere, osv.), Mephitidae (skunks), Hyaenidae (hyæner), Ailuridae (den røde panda), Halvbjørne (vaskebjørne, ringtails, osv.), Pinnipedia (sæler, hvalros, søløver, etc.), nogle Viverridae (racoon-lignende dyr i det sydlige Asien) og Felidae (katte) (dog ikke huskatte; Kattesyge som også kaldes Panleukæmi er et andet virus, som er helt specielt for katte).

Sygdommen er yderst smitsom (via indånding) og dødelig for ca. 50% af de dyr, der bliver smittet.

Dette gør hundesyge til den mest almindelige dødsårsag hos hunde forårsaget af et smitsomt virus.

Virussen inficerer mave-tarmkanalen, åndedrætsorganerne, hjernen og rygmarven. Almindelige symptomer kan omfatte:

  • Høj feber
  • Vandig /purulent flåd fra øjne og næse
  • Opkastning og diarré
  • Hærdning af trædepuder og næse
  • Anfald (af en del af kroppen, men anfald, der ser ud som om hunden er blevet til tyggegummi er unikke for hundesyge)
  • Lammelse

Hundesyge ses oftest hos husdyr som hunde og fritter, selv om virusset kan inficere vilde dyr såvel som vaskebjørne, ræve m.m.. Det er en enkeltstrenget RNA-virus af familien paramyxovirus, og dermed en nær slægtning af mæslinger og kvægpest. Efterhånden som man begynder at vaccinere hunde og andre dyr med længere og længere intervaller forventer vi på Gærum Dyreklinik, at vi fremadrettet vil se flere og flere tilfælde af denne alvorlige hundesygdom.

Dette anbefaler vi for din hund:

Vores anbefaling skal være, at du sikrer dig, at din hund er basisvaccineret mod hundesyge og har fået en gen vaccination indenfor det seneste år. Dette for at beskytte din hund bedst muligt.

Har du spørgsmål om hundesyge kan du stille dem her>