Hund slider kløerne voldsomt

Stor hvalp der går på tæerne.

Til: Ole B. Jensen

Fra:

Hanne

Besked:

Min pekingeser på 8 mdr. slider unaturligt på de 2 midterste negle

på begge forpoter. Neglene er slidt indtil nerven. Problemet blev

kendt, da jeg startede gåture med hunden på cykelsti. Når hunden

går, kan jeg høre neglene skrabe imod asfalten.

Jeg vil gerne vide, hvilke sygdomme, der evt. kan ligge bagved

problemet og behandlingsmuligheder.

Venligst Hanne

Hej Hanne.

Har du mulighed for at tage et billede af din hunds negle og maile det til mig, så har jeg bedre mulighed for at besvare dit spørgsmål.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik

Hej Ole

Jeg har nu vedhæftet et fotopekingeser
Venligst

Hanne

Hej Hanne.

Ja det ser da noget voldsom ud med det slid af hundens kløer. Det tyder stærkt på, at din hund går på tæerne, når den slider sine kløer så voldsomt.

Når hunden er 8 måneder gammel er den knapt udvokset endnu og der er en række lidelser, der kan ligge til grund for tilstanden.

1. Der kan være tale om at hundens strækkesener er for stramme. (styltefod).

Er det tilfældet kan det eventuelt behandles med en speciel skinne hunden skal have på i et stykke tid.

2. Hunden kan have epifysitis. Dette er en sygdom, hvor der er en betændelsesagtig tilstand i en eller flere vækstlinier i hundens knogler. Dette medfører smerter for hunden og kan forårsage skævvækst af hundens ben. Tilstanden ses dog oftest hos de store hurtigvoksende hunderacer. Ved epifysitis er korrektion af hundens fodring til et godt hvalpefoder som f.eks. Specific CPD væsentlig, ligesom jeg har set god effekt af et tilskud af MSM. Der kan også her være gavn af en speciel skinnebandage til hunden i en periode.

Se eventuelt hvalpe foderet her>

Se MSM her>

Udover til heste er MSM også meget velegnet til hunde med epifysitis og stramme bøjesener.

3. Der kan være tale om artrogen styltefod. Dette er en tilstand, hvor leddene er stive og hunden derfor ikke kan bøje dem. Her er der ikke rigtig nogen behandling mulig. Der må man bare beskytte hundens fod med en hundesko og så undgå gang på asfalt og andre meget slidende underlag.

Se eventuelt hundesko her>

4. Af mere eksotiske tilstande kan der være tale om rakitis, der er en mangel på D vitamin som medfører en nedsat optagelse og udnyttelse af calcium og fosfor i foderet. Behandlingen er også her en foderkorrektion til et godt hvalpefoder.

Dette er de mest indlysende muligheder din hund kan lide af. For at finde ud af hvilken tilstand det drejer sig om, vil jeg anbefale dig at få den grundigt undersøgt hos din dyrlæge. Det vil være nødvendigt med en røntgenundersøgelse for nøjagtig, at fastslå hvilken tilgrundliggende lidelse din hund har og hvad der kan gøres for at hjælpe din hund.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.