Hund med dårlige ører

Cocker Spaniel har meget brun/rødli​gt voks i ørerne

Besked:
har lige læst på jeres meget velorienteret hjemmeside. Tak! Finder
her ud af at min hund måske kan have foderallergi. Hun fik renset
sine ører sidste efterår under bedøvelse og nu er det rigtig slemt
igen.
Hun klør og ryster meget sine øre. Dyrlægen mente ellers ikke det
kunne have noget med foderet at gøre sidst, men jeg skiftede foder i
et halvt år og nu er jeg igen gået over til det gamle foder
(Olivers) (1½ mdr.)
jeg har også fået noget til at dryppe ørene med Epi-Otic kender du
det?
Hvilket foder skal jeg vælge i stedet for? Hilsen Signe

Hej Signe.

Ja jeg kender godt Epi Otic, det er et udmærket middel til at rense ørene med. Med hensyn til foderet skal jeg lige spørge om symptomerne fra hundens ører er opstået efter du er gået tilbage til Olivers, mens de ikke var tilstede, da du fodrede med det andet foder ? Er det rigtigt forstået ?

Hvad hed det andet foder du brugte inden du skiftede tilbage til Olivers ?

Symptomerne med kløe kan godt skyldes fodermiddel allergi, udover en række andre årsager.

Hvor gammel er hunden og hvilken race ??

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Tusind tak for dit svar.

Min hund er en rød Cocker spaniel tæve.

Hun er 8 år gammel og har aldrig haft noget med ørerne.

Fra sidste på sommeren til efteråret 2011 begyndte hendes øre at klø meget – hun rystede dem tit og var meget pivset når man kom til at røre ved dem.

Her brugte vi Olivers foder med lammekød eller med fisk. Dette havde hun fået i 4 år, uden problemer.

Jeg har altid undret mig over at hun blev rigtig meget mørk rød/brun ved munden hvilket vores venners white westi også altid gør som også får Olivers. Det er denne farve der også er i ørerne.

Efter øre – rensningen hos dyrlægen under bedøvelse, blev hun igen mere frisk og jeg prøvede med et andet foder. Tror det hedder noget med ”——gården” er vist økologisk og er lavet i Jylland. Jeg købte det i Kvickly og det var ikke billigt.

Så fik jeg et godt tilbud fra Olivers og skiftede tilbage til Olivers.

Om det er mig der ser ”syner” men jeg syntes hun også igen er blevet mere rød ved munden, og ørerne er igen fyldt med rødt snask.

Jeg skylder med det væske, som hun selvfølgelig ikke vil finde sig i at have.

Hvor tit må man bruge det væske?

Og hvad tror du det kan være? Og hvad skal jeg gøre?

Mange hilsner

Signe

Hej Signe

Nå ja du havde da skrevet, at det var en cocker. Generelt kan man sige, at hvis det er begge din hunds ører, der er angrebet er der stor sandsynlighed for, at øreproblemerne er led i en allergisk tilstand.

Den allergiske tilstand kan så enten være en atopisk allergi eller en fødemiddel allergi. En atopisk allergi er et eller andet hunden er overfølsom for i dens omgivelser. (hyppigt husstøvmider og f.eks. menneskeskæl, men der er rigtigt mange muligheder). Man kan udrede hunden for atopisk allergi ved forskellige test af blodprøver. Den anden gruppe af allergier, fødemiddelallergi kan man ikke teste sig ind på. Her er eneste mulighed at fodre hunden med et lavallergent foder i minimum 6 uger og så se om hunden i denne testperiode bliver sine øreproblemer kvit. Du kan se det foder vi anbefaler på dette link her:

Hvis du vælger at prøve foderet mod fodermiddel allergi er det EKSTREMT vigtigt, at hunden i den 6 uger lange testperiode ikke får andet at spise end Specific cdd. En enkelt godbid er nok til at ødelægge hele testen. Det er derfor vigtig at eventuelle andre familiemedlemmer og børn m.m. bliver sat grundigt ind i tingene.

Med hensyn til rensning af ørene bør de renses så ofte som det er nødvendigt. Det kan godt i starten være et par gange dagligt. Efter et stykke tid, når tilstanden forhåbentligt har bedret sig, kan man ofte nedsætte antallet af ørerensninger til f.eks. en gang ugentligt.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Hej Ole.

Tusind tak for svaret.

Jeg har været til dyrlæge med min hund i fredags, hvor den fik lavet en prøve til mikroskopi, jeg er gået over til et nyt allergifoder (jeg kunne vælge imellem 3 slags bl.a. også det du nævner, men jeg valgte Royal Canin). Desuden har jeg fået noget at dryppe ørerne med 2 gange dagligt. Jeg håber så at det vil ændre sig, jeg syntes faktisk den ikke ryster ørerne så meget nu men den er bare total fedtet indvendig i ørerne.

Mange tak for din hjælp til at komme videre med problemet. Desværre bor jeg jo på Sjælland (Haslev), så jeg måtte jo vælge en dyrlæge her.

Mange hilsner

Signe