Hund med bylder

Min hund har bylder.

Besked:

Hej

Min hund har en byld på øjenlåget og tre på kroppen. Egen dyrlæge har taget prøve, og svaret er bylder. Min hund har nu fået penicillin i 20 dage og jeg fortsætter. Jeg synes ikke det bliver bedre. Egen dyrlæge siger det kan være svært at bekæmpe. Han har ferie nu, og jeg er kommet til at tænke på, om han mener det kan være håbløst at bekæmpe. Mit spørgsmål går på om det kan blive nødvendigt at aflive hunden fordi det ikke kan bekæmpes?

Hej Suzette.

Nogle bylder kan kræve mange ugers antiobiotika behandling ofte op til 2 måneder. Årsagen til dette afhænger især af hvilken bakterie, der forårsager bylderne og hundens immunforsvar.

Jeg går ud fra, at din dyrlæge har udtaget en prøve og fundet ud af hvilken bakterie din hund er inficeret med og hvilket antibiotika, der virker bedst. Under forudsætning af at dette er foretaget er udsigten til at din hund bliver rask rimelig god, men det kan som sagt kræve en langvarig behandling.

I nogle tilfælde kan det også være en hjælp at give hunden et tilskud, der styrker hundens immunforsvar.

Et eksempel kan her være Grizzly vildlakseolie>

Men der findes andre muligheder, som f.eks. betaglucaner.

Det vigtigste er dog målrettet specifik antibiotikabehandling som beskrevet ovenfor.

Venligst

Ole B. Jensen

Tusind tak for et hurtigt svar. Det har givet mig håbet tilbage, min hund er nemlig kun 4 år.

God weekend.

Hilsen Suzette