Derfor hyler din hund

5 Grunde til, at din hund hyler!

Du har sikker hørt det flere gange. En hund hyler i det fjerne eller din egen hund hyler måske i bestemte situationer, f.eks. hvis den hører en sirene eller et udrykningskøretøj. Men hvorfor hyler hunden nu lige?Hund hyler

Det gør den fordi den er genetisk belastet fra sin direkte forfar ulven. Ulve og dermed også hunde hyler som en måde at kommunikere med hinanden på store afstande. Der er 5 situationer, hvor man kan høre hunde og ulve hyle:

 

  • Ulven hyler for at få samling på tropperne:

Hvis en flok ulve har været på jagt kan man typisk efter jagten hører dem hyle. Dette gør de for at få samlet flokken igen. På samme måde kan man i nogle tilfælde høre sin hund hyle, f.eks. når man er har været væk hele dagen. Så kan hunden hyle for at kalde sin ejer hjem igen.

  • For at markere sit territorium:

Ulve hyler som en forsvarsmekanisme og for at fortælle omverdenen, at de ejer det territorium, som de lever i. På samme måde kan hunden gø eller hyle, når en fremmed ringer på døren eller når den hører nogle køre ind i din indkørsel. Dette er to sider af samme sag.

  • For at tiltrække opmærksomhed eller give udtryk for angst:

Hunde kan hyle for at tiltrække din opmærksomhed. Den hyler og du kommer for at se hvad der er galt. Når du kommer hen til din hund mødes du typisk af en logrende hund, som er parat til at lege. Når du har gjort det et par gange, har du effektivt fået lært din hund, at hyle efter dig. Det kan også være din hund lider af angst for at du skal forlade den i et længere tidsrum. Du ser her hunden hyle fordi den er bange for at være alene hjemme uden resten af sin flok (dig).

  • Hunde hyler som svar på lyde den hører:

Du kan høre hunde hyle som svar på en sirene, en politibil, en ambulance eller f.eks. en brandbil. Det ses også at hunde begynder at hyle, når de hører nogle specielle lyde i fjernsynet, radioen m.m. Dette gør de for at være en del af “selskabet”. De stemmer i for at være en del af flokken på den måde.

  • Som tegn på tilskadekomst/for at sige de har fundet noget:

Mennesker græder hvis de er kommet til skade, men mange hunde hyler i den samme situation. De gør det for at fortælle omverdenen, at de har slået sig. En anden afart af samme skuffe er f.eks. en jægers hund, der sætter sig ved et fundet bytte og hyler efter sin ejer for at gøre opmærksom på fundet.