Hund forvirret og bange

Hund rundforvirret og bange for lyde.

Hvad vil du spørge om?
Min hunds adfærd

Skriv dit spørgsmål her
Hej jeg har nu boet med min kæreste i et års tid, og fik hendes skønne Cavalier King Charles Spaniel med.

Jeg har dog længe gået og frygtet hun lider meget af angst. Men min kæreste er ikke ret åben for tanken.

Der skal ikke ret meget til, en forkert lyd alt fra fyrværkeri, torden og små brag i en film og hun begynder at ryste, tungen hænger ud af munden på hende og bliver helt rundforvirret.

Det ved tikker det ved hendes vejrtrækning som om hun gisper. Derved overslikker hun ens hænder og hovede hvis man ikke siger stop.
Men det er ikke kun lyde, folk hun møder første gang gemmer hun sig for, hun kan pive ved en for hurtig bevægelse og det samme gælder, når hun er omkring nye dyr hunde katte osv.

Er der noget om min mistanke, og hvis ja er der noget man kan gøre for at gøre det nemmere for hende i de situationer?

Cavalier

Hej Nik

Du beskriver de helt klassiske symptomer for en hund, der er skudræd. Herudover er jeres hund bange eller i hvert tilfælde tilbageholdende overfor fremmede. Så du har helt ret i din antagelse.
Det du kan gøre for at løse problemet med andre mennesker er at gøre noget ved socialiseringen af din hund. Den skul ud blandt mennesker og andre hunde.
Det kan du rent praktisk gøre ved at gå til træning med henden eller alternativt lufte den i en hundeskov, hvor den kan møde andre hunde og mennesker. Du skal forvente, at det er op ad bakke det første stykke tid, men vedholdenhed lønner sig i denne forbindelse.

Med hensyn til lydene og i det hele taget vil jeg  anbefale, at hunden får et angstdæmpende kosttilskud eller et angstdæmpende ferromon.
Et middel kunne være zylkene. Dette tilskuds virkningsmekanisme er, at det indeholder stoffer som også forekommer i hvalpes modermælk. Disse stoffer virker beroligende på hunden.
En anden mulighed er Adaptil. Dette produkt afgiver ferromoner. Ferromoner er lugtfri duftstoffer som afgives af produktet og virker beroligende på hunde. Det er franske forskere som har gjort den opdagelse.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.