Hvis din hest spiser hestepærer

Hvad er årsagen til at hesten spiser hestepærer og hvad kan der gøres ved det?

Min hest spiser hestepærer og jeg har læst at det kan skyldes en forstyrrelse i tarmenes egen

bakteriekultur. Hvilke af de produkter i tilbyder vil i foreslå jeg

giver ham? Han er 5 år og har fået ormekur for 2 måneder siden. En

blodprøve viste “alt normalt” men han er alligevel lidt pjevset at se

til. Har døjet med muk siden maj 2012 og først nu er jeg ved at få

bugt med det vha. svovlolie. Efter gentagne penicillinkure (4 stk.)og

diverse salver og vaskemidler. Overordnet set kan man vel sige, at han

for mig at se kun kører på 3 cylindre.

Hej Helle.

Det er ikke en normal adfærd for en hest, at spise hestepærer.

Føl, der lever af mælk kan dog normalt godt finde på at spise hestepærer. Når føllet begynder at spise fast føde, vil det normalt holde op med at spise hestepærer, da det så har fået etableret en god bakterieflora i sin tarmkanal.

Når en voksen hest begynder at spise hestepærer, kan man overveje om det er fordi der er sket en forstyrrelse i denne hests tarmflora.

Det kunne opstå ved, at hesten havde fået en antibiotikabehandling og tarmfloraen derved var kommet i ubalance. Det er jo netop, det din hest har været udsat for.

Der kan også være tale om, at din hest får for lidt stråfoder og struktur i sit foder og derfor søger efter disse fiber, som findes i dens hestepærer.

Udover at sikre, at din hest får tilstrækkeligt med stråfoder vil anbefale, at du giver din hest et tilskud af mælkesyrebakterier.

Det kunne f.eks. være Gut Balancer, som netop er kommet i en ny forbedret udgave med fem gange så mange mælkesyrebakterier som normalt.

Se eventuelt mere på dette link>

Jeg vil normalt anbefale et tilskud af mælkesyrebakterier i forbindelse med antibiotikabehandling af heste, da de ved forstyrrelser af tarmfloraen, kan få den dødelige sygdom kaldet Colitis X, som jo var den sygdom som legendariske Tarok døde af.

Med hensyn til muk vil jeg anbefale dig en anden gang at anvende Sporal D shampoo, som normalt er meget mere effektivt end en antibiotika kur.

Du kan læse mere om Sporal D shampoo her>

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik

Hej Ole

Tusind tak for dit svar. Jeg vil bestille en bøtte Bio-Premium i jeres netbutik senere i dag.

Til oplysning kan det oplyses, at min hest har hø ad libitum – godt hø, der er wrappet men kun lige let fugtigt, så det ikke støver alt for meget. Han er ikke nem at holde huld på, derfor intet problem, at han har ubegrænset adgang til hø. Derudover får han hel havre plus en musliblanding – halv af hver. Hvidløg og lucerne med olie. Biotin og vitaminer afstemt efter muslien. Og så æbler og gulerødder.

mvh Helle :o)