Hest med våde prutter

Trakhener med våde prutter og tønderformet bug.

Message:
hej …har en trakehner hvor foderet er tjekket op med vejleder mm , dog har hun en længere haft våde prutter eller efterløb …hvis man kan kalde det sådan …Afføring er ikke meget fast men vil absolut ikke kalde det diarré. Men dette efterløb som er meget vandet afføring gør hende så beskidt bagtil altid .

Tænker heller ikke det skal ind hvorfra hun tisser, da det vel kan gi infektion.

Hvad gør jeg ? Sommeren over er hun blevet meget `tøndeformet ` om maven.

Kan det have noget med fordøjelsen at gøre ?

Hej Rikke

Ja, det har helt sikkert noget med fordøjelsen at gøre. Det skyldes så godt som altid en forkert sammensætning af mikroorganismer i din hests tyktarm og blindtarm.
I sjældne tilfælde kan det være nødvendigt, at implantere nye mikroorganismer ved, at dyrlægen giver din hest bakterier fra en rask hest via en næse til mave sonde.

I mange tilfælde kan du dog løse din hests problem ved selv at give den et tilskud af præ og probiotika i dens foder.
Der findes et stort udvalg af den slags tilskud.
Et rigtigt god valg kunne f.eks. være Bo yea sacc ultra

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Super , Der var lige netop sådan et produkt jeg søgte..Bestiller straks til den 1/9. Hvad er det der gør at den får den tønde figure ? Falder det til ro når fordøjelsen kommer i orden ?

Rikke

Hej Rikke

Ja, det er fordi din hests fordøjelse er i uorden. Der dannes en masse gas som giver den den udspilede facon. Når den får  Bo yea sacc ultra er der en god mulighed for, at det normaliserer sig.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.