Hest død med væske ansamlinger

Mulig brandfeber hos hest.

Hvad vil du spørge om?
Død hest

Skriv dit spørgsmål her
Min islænder var 18 år og glad for mad og fremadgående. En dag syntes jeg den blev doven og flere sagde, det er pga sommervarmen i år.

Den begyndte at gå store blære på underlæben. Den blev hævet under bugen og mellem forbenene lignede det nærmest hængebryster.
Fik 40 i feber.

Nægtede at åbne munden. Nægtede at spise. Fik dyrlæge og smertestillende i fire dage og døde. Fra jeg opdagede hun var syg til hun døde gik der 3 ugers tid. Dyrlægen anede ikke hvad
den døde af og blodprøverne som blev sendt til Tyskland fortalte intet. Det var i juni. så jeg ved faktisk ikke om det er et flåtbid
el noget den har spist og dyrlægen trækker på skulderen og siger, det er svært at få den obduceret . Så ingen svar.

Hej Bente

Ud fra din beskrivelse er jeg næsten sikker på, at din hest er død af brandfeber. Brandfeber kommer typisk nogle uger efter hesten har haft en bakteriel infektion. Denne infektion kan være af forskellig slags, men typisk efter en overstået kværke infektion med Streptokokker. Dette passer fint med den feber der var hos din hest.

I sjældne tilfælde udvikler heste herefter en tilstand man kalder brandfeber. Brandfeber viser sig ved hævelser i hoved, under bugen og på benene. Senere kommer der også småblødninger på slimhinder i mund og næse. Brandfeber er meget alvorlig og ytrods intensiv behandling dør mindst halvdelen af hestene af sygdommen.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Hej igen

Tak for dit hurtige svar. To dyrlæger er sat på sagen, men trækker på skuldrene. Og nu er der een hest til på rideskolen, der er død, med nøjagtigt de samme symptomer. Samme staldgang og samme fold. Min døde 24 juni i år og den anden her i sep.
Når man ikke ved hvad det er, så er de jo meget nervøse. De prøver blev også sendt til Tyskland
Mvh Bente