Har hesten ondt i maven?

Har hesten ondt i maven?

Message:
Hej Ole.
Jeg har skrevet tidligere ang. min 8 års hoppe, som muligvis har ondt i maven. Hun kigger ned imod bugen på hendes venstre side når jeg strigler, og er meget urolig allerede ved strigling/opsadling, og er meget sur.
I ridningen skridter hun fint energisk og afslappet og kommer godt frem, og når hun viser hun gerne vil trave, prøver vi så småt på det. Det er her der går noget galt. ?

Hun stopper brat op og småstejler og vil ikke gå frem. Det samme sker i galop.
Hun er blevet efterset i underlivet, undersøgt for gas i maven, lyttet og mærket på alle steder og indeni., og har tilmed fået undersøgelse af Rebild dyrelæger for mavesår, som du nævnte i
sidste tilbagemelding.(tak for det)

Rigtigt nok havde hun mavesår, dog i lille grad, og er færdigbehandlet her om 1 uges tid. Hun har været i behandling i 2 mdr. Men jeg kan ikke mærke nogen forskel, fra inden jeg startede
behandlingen.? Ved du hvor længe der kan gå før man mærker en bedring.?
Og kan der evt. være noget andet galt med hende.

De sidste 3 år har hun fungeret fint, og vi har redet meget blandet ridning. Spring, dressur og ture i det fri ca 5 gange i ugen. max 10 stævner om året, og gerne pause i dec. måned.
Hun har aldring været halt eller fejlet noget tidl.

Hun får foder tilpasset hest med mavesår (lav. stivelse, og sukker), loppefrøskaller, og hø og wrap ad libitum. Fodring over 4 gange i døgnnet i små mængder.
Hun har ikke været behandlet for blodorm før. Kan det være det der generer hendes mave, eller noget i tarmene? Hun skraber dog ikke som ved kolikanfald. Men jeg har én enkelt gang oplevet hun gjorde det inden for denne her periode. Hun har nærmest været uridelig i 5 mdr nu.
Hun står privat i rolige omgivelser uden stress og med mange foldtimer.

mvh Jeanette

Hej Jeanette

Lige en ting. Hvilket præparat er din hest blevet behandlet med for mavesår?

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Equinor

Hej Jeanette

OK Equinor er en syrepumpe hæmmer. Hvad med hvis du longerer hesten. Stopper den så også op og kigger mod bugen når du sætter den over i trav, eller er det kun når der er rytter på den?

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Nej det gør hun ikke i longe.
Hun “løber” mere afsted og spænder op. Det gør hun også med rytter, inden hun brat stopper op og laver rejehop og krøller sig sammen. Man kan godt trave et par runder før det kommer.

Det er kun på striglepladsen hun kigger på maven og er meget sur ved berøring.?
Hun er også sur når jeg rører bringen og hovedet. Ørerne er tilbage og aflange “stramme” næsebor.
Hun er tydeligt irriteret over noget.
Hun er ligeglad med sadlen, og der er intet i ryggen.

Men jeg ved ikke hvor længe der går efter endt mavesårsbehandling, og indtil hun får tillid til at det ikke gør ondt mere. Hun skal nok selv opdage at det er væk. Men hvor længe går der normalt?
Hun har 5 dage tilbage med sprøjter nu.

Hej Jeanette

Så behandler du bare færdig med equinor. Jeg kan anbefale at efterbehandle med Succeed pasta, det har jeg selv haft rigtig god effekt af.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Tak for svar.