Halsbånd til hund

På denne side får du en detaljeret oversigt over forskellige typer halsbånd og seler til hunde. Denne oversigt kan hjælpe dig med at vælge den rigtige stil og type på halsbånd m.m. til din hund.

Halsbåndets materiale.

Bomuld:

Halsbånd m.m. lavet af bomuld vejer ikke ret meget og er billige halsbånd, der især anvendes til oplæring af hvalpe. De er ikke så stærke som halsbånd lavet i andre materialer og bliver hurtigere slidte end halsbånd lavet i andre materialer.

Nylon:

Nylon halsbånd til hunde findes i mange forskellige tykkelser og bredder. De findes desuden i en række forskellige farver og designs. Nylon halsbåndet er et udmærket halsbånd til de fleste hunde. De er stærke og har en lang levetid. Vælg et tykkere og bredere halsbånd til store og stærkere hunde.

Læder:

Halsbånd i læder er meget stærke, flotte og holder i mange år. Læderhalsbånd beholder sit flotte look og bliver ofte endnu pænere med alderen.

Stål halsbånd:

Meget stærke halsbånd der beholder sin farve altid. I reglen lette at tage af og på hunden og derfor velegnet til hundeejere, der fjerne halsbåndet efter gåturen.

Halsbånd til hund:

Der findes rigtig mange forskellige halsbånd at vælge imellem. Det bedste valg afhænger af din hunds størrelse og hvad hunden bruges til. For det store flertal af hunde vil et traditionelt halsbånd i nylon eller læder være et godt valg.

Det traditionelle halsbånd:

Findes i et stort udvalg af design, farve og bredde. Halsbåndet bør sidde højt

Buster reflekshalsbånd sort halsbånd til hund

på hundens hals. Det skal ikke sidde så løst, at det glider ned til hundens skulder. Brug et båndmål for at finde den rigtige størrelse. Mål omkredsen af hunden hals i nakkeregionen og læg 3-4 cm til for at finde den rigtige størrelse.

Der bør være plads til 2 fingre mellem halsbåndet og hundens nakke, da halsbåndet ellers er for stramt. Halsbåndet skal dog ikke sidde så løst, at der er risiko for, at det glider ud over hovedet. Gør det det vil hunden pludselig være utilsigtet fri og et for løst halsbånd fanger også lettere forskellige genstande, hvorved hunden i uheldigste tilfælde kan blive hængt i sit eget halsbånd. Af samme grund bør du aldrig lade din hund bære halsbånd i hundebure. Halsbåndet bør heller ikke sidde så stramt, at det besværliggør hundens vejrtrækning og får den til at hoste. Specielt ved hvalpe skal halsbåndet tjekkes regelmæssigt og justeres efterhånden som hvalpen bliver større.

Der bør altid være et navneskilt med hundens ejer påsat halsbåndet.

Kvæler halsbånd:

Denne type halsbånd er et effektivt trænings halsbånd. Anvendes især tilBuster-refleks-kvælerhalsbånd-rød hunde, der trækker meget, når de er i snor med et almindeligt halsbånd. Korrekt anvendelse af denne type halsbånd er et hurtigt ryk efterfulgt løst halsbånd, som hunden gerne skulle opfatte som at en anden opførsel var ønskelig. Denne type halsbånd bør kun anvendes under træning, aldrig i et hundebur og aldrig til hunde med vejrtrækningsproblemer.

Hundeseler:

Hundeseler går omkring hundens hals og omkring hundens skulder bagvedBuster H sele,blå forbenene. Hundeseler anbefales især til hunde, der har problemer med vejrtrækningen. Hvis en hund trækker i et almindeligt halsbånd opstår der tryk på hals og luftrør, hvilket på nogle hunde kan forårsage irritation og hoste. Hundeseler giver ikke dette tryk på de øvre luftveje.

Halti halsbånd:

Denne type giver dig den bedste kontrol over en hund, der trækker iHalti 2 hundesnoren. Halti halsbåndet giver dig kontrol over hundens hoved og derfor kontrol over hele hunden. Denne type halsbånd ligner mest en heste grime med et bånd, der går omkring hundens nakke og et andet bånd der går om hundes næse. Haltien fastgøres til hundens normale halsbånd på undersiden af halsen. Når du trækker i snoren vil hundes hoved følge med, hvilket vil gøre det praktisk taget umuligt for din hund at fortsætte fremad og trække dig med.

Mange mennesker vægrer sig ved at bruge en halti, fordi den mere ligner en mundkurv end et halsbånd. Dette er dog ikke tilfældet. Hellere bruge en halti end at få trukket armen af led af hunden. Haltien virker stort set øjeblikkeligt og dig og din hund får en bedre gåtur ved at bruge den.

Se vores udvalg af halsbånd, seler og liner til hunde i netbutikken ved at klikke her>