Gaffelbåndsskade og oplysningspligt

Osteopat siger min nyindkøbte hest har en gaffelbåndsskade.

Hesten er dyrlægeundersøgt uden anmærkninger.

Fra:

birthe

Besked:

hej

jeg har købt en hest for ca 2 måneder siden.

jeg har ikke synes, at den har fungeret optimalt under rytter og har idag haft dygtig og anerkendt fysio/osteopat til den.

behandleren oplyser mig om at hesten har haft gaffelbåndsskade på begge forben.

nu er mit spørgsmål om dette kan have betydning for hestens fremtidige ridning/brug, og om sælger har haft pligt til at oplyse mig om det.

jeg vil lige oplyse at hesten var igennem almindelig

handelsundersøgelse, og gik igennem, den blev ikke

røgntenfotograferet.

på forhånd tak

hilsen birthe

Hej Birthe

Hvis hesten har en gaffelbåndsskade er dette en meget alvorlig og ofte invaliderende skade for hesten, så med al sandsynlighed vil en gaffelbåndsskade få betydning for hestens fremtidige brug.

Med hensyn til om sælger har oplysningspligt vil det afgjort være tilfældet, hvis gaffelbåndskaden er tilstede på købstidspunktet.

Hvis der er lavet en klinisk undersøgelse på handelstidspunktet og du har en anmærkningsfri attest på hesten er det dyrlægens ansvar, hvis dyrlægen har overset en gammel gaffelbåndsskade.

Jeg vil dog gøre opmærksom på, at det muligvis er den såkaldte anerkendte osteopat, der er i gang med at lave en diagnose på din hest som han eller hun ikke har kompetance til.

Såfremt osteopaten ikke er uddannet dyrlæge, har vedkommende ikke den fornødne viden og autorisation til at stille diagnoser og det er muligvis her kæden hopper af.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Dyrlæge