Fransk Bulldog med tør næse

Fransk bulldog med allergi og tør næse.

Hvad vil du spørge om?
Fransk bulldog – næse

Skriv dit spørgsmål her
Hej. Jeg har en fransk bulldog på knap 9 år, som gennem de sidste 4-5 år har døjet noget med allergi. Jeg har ikke fået undersøgt allergien nærmere, men med allergifoder og INGEN ‘menneskemad’, kan hans kløe holdes helt nede. Hans næse er dog blevet værre og værre med tiden, og er tør og skaller af i store stykker/skorper.
Jeg har efterhånden forsøgt at smøre med alverdens cremer (efter anbefaling fra andre med fransk bulldog) uden nogen form for ændring/bedring. Jeg vedhæfter billede af problemet. Har du nogen ide om hvad problemet kan skyldes, og om der kan gøres noget reelt ved det, med medicinsk behandling?
På forhånd tak.
VH Ann

Hej Ann

Ja, det er da godt nok en meget tør snude din hund har der. Der er flere tilstande som kan give din hund en tør næse.

F.eks. hvis den ligger meget ved en brændeovn eller anden varmekilde. Solskoldning m.m. Desuden hvis den udsættes for meget kulde.

Allergier af forskellige slags. Det kan være allergi overfor plastik. Har din hund en plastikskål den æder af så skift den ud til en metalskål. Det samme gælder hundelegetøj af plastik. Har den det så skift det til noget af stof eller lignende.

Der kan også være tale om, at din hund er allergisk overfor sit foder eller eventuelle godbidder. Desuden kan den være allergisk overfor rengøringsmidler, ja listen er muligheder er næsten uendelig.

Forsøg dig lidt frem med, at ændre nogle af tingene. Hjælper det ikke vil jeg helt klart anbefale, at der bliver lavet et allergitestet på din hund.

Af salve til at smøre med vil jeg anbefale Krusan, men prøv om du ikke kan få rettet det underliggende problem.

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.