Forvirring omkring produkter til hest med mavesår

Det kan være en jungle at finde hoved og hale i alle de forskellige tilskud til heste med mavesår.

Subject:
Mavesårshest

Message:
Hej Ole.
Min hest fik konstateret mavesår (grad 1) i dec 2017. Det er jo en lille grad men ikke desto mindre reagerede hun meget kraftigt på det via adfærd, og i ridningen.
Nu er det lige tilbagevendt igen selvom hun bliver passet efter alle kunstens regler, -så nu er hun igen på gastoguard.
Når du skriver i dine korspondancer at man kan fortsætte på succeed, efter endt behandling med gastroguard, er det så hver dag og for altid.?
Er det 1 mdr.? Eller hver gang man kører med hesten til stævner, eller hvor længe tænker du.?
Er det en hel eller en halv sprøjte, og hvor mange dage i træk f.eks.

Jeg har læst mig skør til produkter man kan bruge for at forebygge som man kan bruge i den daglige fodring. Men har du erfaring med disse produkter, og må man
( er det nødvendigt ) bruge dem sammen med succeed pastaen.?
Det er f.eks:
Urtefarm- stomach regulator,
Acid ease, og stressmave 1 & 2.
Har produkterne samme effekt som succeedpastaen, og hvad tænker du er
bedst for hesten.

Min hest døjer aldrig med løs afføring og har aldrig gjort det.
Kun når vi skal til stævner, hvor hun ved at hun skal ud at præstere, så bliver hun lidt småstresset. Jeg er i den forbindelse begyndt at give hende chillax de dage jeg rider stævne, som har en
fornuftig virkning, så hun slapper tilstrækkeligt af i hovedet.

Er det mon nok at give chillax sammen med succeed der hvor jeg ved hun stresser.?
Alle andre dage går hun på fold ca.15 timer i døgnet i en flok på 3, og vi rider ligeledes herhjemme på egen ridebane,- Ingen stress,
og altid adgang til stråfoder.

Håber på en kyndig hjælp, så vi ikke får de her tilbagefald
igen.

Go’ weekend.

Hej Jeanette

Det er stort set umuligt, at passe sin hest ud af et mavesår. Uanset hvor godt du vil gøre det, så er det op ad bakke, så længe du vil bruge din hest til konkurrence og lignende. Tænk på, at 93 % af alle konkurrenceheste lider af mavesår!!!

Når du har dette i mente er det slet ikke så mærkeligt, at din hest har fået et tilbagefald.

Med hensyn til tilskud. Succeed pasta er efter min erfaring det absolut bedste tilskud der findes mod mavesår hos heste. Jeg har set heste som er kommet i top 3 i dressur til DM på Succeed pasta. Eliteheste somkonkurrere internationalt i dressur som ikke kunne fungere på det niveau, hvis de ikke fik Succeed pasta. Væddeløbsheste som ikke kunne vinde løb foruden.

Ja Succeed pasta er så effektivt et tilskud, at du slet ikke har noget at bruge gastroguard til, da pastaen, selvom det ikke er medicin sagtens kan ikke bare erstatte medicin, men også gøre et bedre arbejde en medicinen.

Derfor vil jeg anbefale dig, at forbygge mavesår med succeed pasta i normal dosis så længe din mavesårshest skal konkurrere.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Tusind tak for svar.

Hold da op der er mange der lider af det.?
Pastaen lyder jo som et mirakel middel.
Hvad er det lige den pasta gør.?
Neutraliserer mavesyre?
Beskytter slimhinden.?
Understøtter en normal pH værdi?
Og hvad med tarmene sim der også kan være sår i. Beskytter den også dem.?
Mvh Jeanette

Hej Jeanette

Jeg døjer med at kalde noget en mirakelkur, men succeed pastaen er tæt på at være det. Den virker også på sår i tyktarmen i modsætning til syrehæmmere, som kun virker mod mavesår. Måske derfor at der er så god klinisk effekt af pastaen.
Succeed pasta er udviklet af en række amerikanske dyrlæger for Freedom Animal Health med henblik på at finde et kosttilskud (fodermiddel) som havde god effekt på mave og tarmsår hos heste og det må  siges at være lykkedes.
Med hensyn til virkningsmekanisme, så tror jeg det er en forretningshemmelighed. Men du kan læse mere om filosofien bag Succeed pasta på producentens hjemmeside:
Synes også du skal se de før og efter billeder som er på dette link her:
Hesten var en jeg havde diagnosticeret med mavesår. Man må sige at sygdommen har taget en drejning efter 30 dage med Succeed pasta.

Mange tak for svar igen.! ?

Det var dejligt at vide at det ikke kun hjælper mavesækken, men også tarmsystemet da jeg gar mistanke til at der er noget længere nede, da hun er SÅ længe om at have effekt at gastoguard.

Jeg er allerede i gang med succeed nu, så jeg håber på god effekt.