Forskel på Norodine og Equibactin?

Er der forskel på Norodine og Equibactin pasta til snottede heste?

Kære Ole

Du svarer altid så præcist…og du kan jo svare når du har tid;.) ikke sandt

Kan du sige mig om der er nogen forskel på Norodine og Equbactin pasta- det gives jo for hoste og snot muler. Er det kun mærket til forskel ?

Du har hørt om det…

Min plag på 2 var indlagt på Landbohøj i juli for streptokok i luftposerne i 10 dage – blev rask ….kom hjem og fik noget snot sammen med en anden i løsdriften noget tid efter (de går 14 sammen ). Jeg gav ham efter eget skøn en 5 dages kur med Equbactin og snot forsvandt. Han går nu fast med regndækken for at beskytte ham mod afkøling. Det gør man jo normalt ikke med en plag, men jeg tør ikke andet. 7-9-13 ikke mere infektion

i november flytter jeg ham til et sted hvor de kun går 3 sammen så kan jeg næsten ikke gøre mere vel. Han får hvidløg og hyben tilskud.

Med venlig hilsen

Christina

Hej Christina

Norodine pasta og Equibactin pasta inde holder begge de to aktive stoffer Trimethoprim og Sulfadiazin i forholdet 1 til 5. Begge præparaters vejledende dosering er 5 mg Trimethoprim og 25 mg Sulfadiazin pr. kg legemsvægt. Der er altså ingen forskel udover koncentrationen pr. gram pasta (fyldstoffer).

PS: Jeg ville ikke turde lægge dækken på. Har selv prøvet det en vinter, men uha da, hvor havde jeg mange forkølede heste det år. Nu får de blot lov at sætte pels efter vejret og så er de næsten aldrig snottede, men dog langhårede om vinteren.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.