Forebyggelse af mavesår hos fjordhest.

Hvilket middel kan man bruge til at forebygge mavesår hos fjordhest?

Hej Jeg har lige læst på jeres hjemmeside om de midler i har til hest med mavesår. Jeg har en fjordhest på 21 år. I sommers blev hun ramt af mavesår, hun fik gastrogaard, hvilket hjalp meget hurtigt. Nu da hun skal til at stå inde om natte og skal have alm foder igen,vil jeg gerne høre om hvad i anbefaler, jeg skal bestille. Jeg har læst lidt om acid ease og Pronutio. Hvilken af disse anbefaler i og som har den bedste effekt. Acid ease står der om at det skulle være velsmagende ( min fjordhest er ret kræsen ). Jeg vil gerne have noget som gives forbyggende, så hun ikke får mavesår i udbrud igen. Er der nogen af disse 2 ovenstående produkter som man kan give dagligt i hendes foder ? Med venlig hilsen Tina Harboe Danielsen

Hej Tina

Begge midlerne Acid Ease og Equitop Pronutin er velegnede som forebyggende mod mavesår hos heste. Når din hest er kræsen vil jeg anbefale Acid Ease, da en del heste ikke synes om smagen på Equitop Pronutrin og derfor gradvist skal vænnes til smagen. Virkningsmæssigt er de dog på linie med hinanden.

 

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.

Hej Ole
Tusind tak for hurtigt svar.
Jeg bestiller snarest muligt.
Kunne jeg give min hest det dagligt og hvor meget ?
Mvh
Tina

Hej Tina
Som forebyggende behandling anbefales 25 gr. to gange dagligt. Denne dosering kan du give uendeligt lang tid.