Erfaring med Succeed pasta

Jeg fik en anmodning og hjælp til til en hest som var direkte farlig med uadreagrende adfærd og som tidligere var blevet behandlet medicinsk mod mavesår.

Herunder finder du mailkorrespondancen:

 

Hej 🙂

Jeg har en hest, som døjer med mavesår. Trods fri adgang til godt stråfoder døgnet rundt, en nøje udregnet foderplan som er lav på stivelse og sukker samt generelt ro i miljøet, ingen hård træning eller stævner osv. og behandling mod mavesår, ser vi ikke den store effekt, desværre.

Jeg har nu planer om at forsøge med Succeed, men vil gerne høre fra dig, om det er sandsynligt at det kan være nok til behandling af et grelt mavesår i den røde del? Og i så fald, hvor stor dosis/over hvor lang tid?

Derudover – skal det gives på tom mave? og skal der gå f.eks. en time, før hesten må spise igen efter at have fået en tube?

de bedste hilsner

Lisette

Hej Lisette

Det sidste først. Du må aldrig faste en hest for så forværre du mavesåret, så succeed skal ikke gives på tom mave.
I de første 7 dage giver du en pasta 2 gange dagligt, herefter en enkelt dagligt. Ofte skal du regne med 2 måneders behandling, men hos specielle heste kan det være nødvendigt at gentage behandlingen ofte.

Efter min erfaring virker Succeed  en del bedre end gastrogard og equinor.

 

Hej Ole

Tusind tak for svar – jeg har straks bestilt én kasse, så vi kan komme igang med behandlingen. Jeg vil gerne lige se, om de første 30 dage har en virkning, og så tage en behandling eller to mere for at sikre at få det hele med.

Har du erfaring med hvor lang tid der normalvis går, før der ses en forandring? Også hos heste, der er svært ramte?

mvh. Lisette

Hej Lisette

Med henblik på hestens humør har jeg set effekt allerede efter den første pasta.

Det lyder lovende!

Er det okay med let træning af hesten i perioden, hvor den får behandlingen? Og er det i så fald i orden at træne umiddelbart efter indtagelse af pastaen?

Hesten er endnu ikke tilredet (5 år gammel), så det er primært mobiliserende bomøvelser i skridt og let longearbejde i 10-20 minutter 2-3 gange om ugen, samt en lille gåtur i skoven i ny og næ..

mvh. Lisette

Hej Lisette

Det kan du godt og det er ligemeget i forhold til hvornår du giver pastaen.

super, tak for svar 🙂

Hej Ole

Jeg vil blot lige vende retur med mine erfaringer med succeed pastaen!

Hun har været igang knapt en måned nu, først dobbelt dosis i 7 dage og så én tube dagligt.

Rent adfærdsmæssigt ser jeg stort set ingen adfærd mere – før var hun til tider direkte farlig, med spark, bid og anden udadreagerende adfærd.
Rent fysisk var hun før konstant spændt i og omkring brystslyngen, samt enormt spændt og stiv i bagparten – særligt lænden kunne være hård som sten. (vi taler om en hest, som på det tidspunkt endnu ikke er blevet redet og kun trænet ganske blidt i skridt og med gåture)
Hun trådte knapt op i forbenenes spor, og viste tydeligt ubehag når jeg bad om mere fremdrift. Jeg mistænkte PSSM, nyreslags-symptomer og låsninger/spændinger i kroppen – men flere behandlere og dyrlæger har intet fundet.
Hun har altid holdt huld, og med pæne hove og pels.

Nu har jeg en helt anden hest – jeg kan knapt kende hende.

Ingen negativ adfærd – altså INGEN
Arbejdsvillig, energisk, selvgående, smidig og gradvis stærkere i kroppen generelt, men særligt omkring thorax kan jeg mærke en stor forskel, fordi hun nu løfter sig langt mere fortil og jeg kan løfte hove og lave smidiggørende øvelser, hvor hun før var stram/stiv og blev enormt sur på mig, når jeg forsigtigt forsøgte at mobilisere i området. Det samme med lændeområdet og bagparten, hvor hun nu er smidig og blød i muskulaturen, samt træder i og over forbenenes spor selv i hendes grundtempo i skridt.
Jeg kan se, at hun rent fysisk er blevet højere fortil – før var hun helt flad/helt umarkeret, nu har hun rent faktisk en manke og er generelt meget mere harmonisk sammensat. Altså en tydelig forbedring i thorax. Det er næsten som om at hun ikke har kunnet “vokse færdig”, og at der nu er løsnet op, så hun skyder i vejret, selvom hun er 6 nu her

Jeg er vildt imponeret over hvor effektivt succeed har virket!!

Jeg fortsætter behandlingen 2 måneder mere, er planen – hvad tænker du?

De bedste hilsner

Lisette Christensen

Hej Lisette

Det var meget dejligt at høre, at hesten er forandret til det bedre.

Ja, prøv bare 2 måneder foreløbigt.