Equitop Gonex og Equimobility

Hej Suzette
Du har spurgt om der findes dokumentation for virkning af Equitop Gonex og Equimobility.
Jeg går ud fra at du med dokumentation mener, om der er dokumenteret, afprøvet effekt mod forskellige slags haltheder hos heste af Equitop Gonex og Equimobility.

De to produkter er registreret som fodertilskud og derfor kræves der ikke dokumentation på samme måde som det er tilfældet, hvis de var registreret som lægemidler.
Var de registreret som lægemiddel kræver myndighederne omfattende dokumentation med dobbelt blindforsøg.

Det er en meget omfattende og ikke mindst meget dyr procedure. Dette ville bl.a. medføre at man havde en større mængde heste med den samme haltheds lidelse i samme stadie og let diagnosticerbar. Herefter skulle den ene gruppe have tilskuddet mens den anden gruppe skulle fungere som kontrolgruppe.
Efter forsøget kunne fodertilskuddet så muligvis registreres som lægemiddel mod denne ene halthedslidelse.

Som du ser af ovenstående er det både meget omfattende, dyrt og næsten umuligt og derfor afholder medicinnalfirmaerne sig næsten altid fra at forsøge det, men får blot registreret midlet som fodertilskud.

At midlet er registreret som fodertilskud er dog ikke ensbetydende med, at det ingen effekt har, men alene en konsekvens af ovenstående.

Equitop Gonex indeholder en større mængde naturligt forekommende glukosamin til heste. For nogle år siden blev glukosamin omregistreret fra at være et fodertilskud til at være et lægemiddel. Dette medførte så, at man i Danmark skal have recept for at få glukosamin til sin hest.
Equitop Gonex skal man derimod ikke have recept på, da dets store indhold af glukosamin er naturligt forekommende og man har således ikke
kunnet kræve recept. Glukosamin har derfor en dokumenteret effekt på ledlidelser og er en væsentlig bestanddel af Equitop Gonex.

Med hensyn til Equimobility indeholder dette også muslinge ekstrakt og bl.a. MSM. Der er mange enkeltstående tilfælde, hvor en forbedring af hestens tilstand næsten ikke har kunnet tilskrives andet end tilskuddet af equimobility, uden der dog har været tale om et videnskabeligt forsøg.

Håber det gav dig svar på dit spørgsmål.

Du kan iøvrigt læse om tilskud til halte heste på dette link her>

Se alle vores tilskud til halte heste her>

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Gærum Dyreklinik.