Dosering af Dengie Healthy Hooves

Hvor meget af Dengie Healthy Hooves skal en pony have dagligt?

Hej har modtaget en sæk af ovenstående foder. Tak for det.

Men doseringen er jeg i tvivl om. Der står 1 kg til en lille pony dagl. – men kan det da passe? Det er jo en hel spandfuld. – Når hun får hø ad libitum ved siden af – skal hun så have så meget?

Hvis ikke – hvor meget så?

På forhånd tak og med venlig hilsen

Illona

Hej Illona

Den daglige dosering af Dengie Healthy Hooves er 500 gr pr. 100 kg din hest vejer. Herudover hø.

Hvis du giver den mindre får den ikke tilstrækkeligt med biotin, vitaminer og spormineraler. I så fald er du nødt til at supplere med en vitamin mineral blanding også.

Det kunne f.eks. være Salvana Hestemineraler eller vita b forte. Du kan se hvilke muligheder der er her>

Her lige en vejledning:

Healthy Hooves er designet til at blive fodret som eneste foder ved siden af din hests normale hø / høensilage ration. Det er vigtigt, at der fodres med de anbefalede mængder, for at hesten får de krævede næringsstoffer. Fodring med en mindre mængde kan påvirke hestens kondition og ydeevne. Hvis du bruger mindre end de anbefalede mængder, er det vigtigt at tilføre et bredspektrede vitamin og mineraltilskud. Dengie Healthy Hooves er beregnet til heste og ponyer i hvile eller i let arbejde, hvis det fodres som det eneste krybbe foder. Til heste og ponyer i moderat til hårdt arbejde eller som har behov for vægtøgning, kan Dengie Alfa-Beet fodres sammen Dengie Healthy Hooves, som også godkendt af The Laminitis Trust.

Du kan se mere vejledning om Dengie Healthy Hooves mod forgangenhed hos heste på dette link>

Med venlig hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik

Hej og tak for svar.

Venlig hilsen

Illona