Dermatofilose skal hesten klippes?

Er det en fordel at klippe en hest med dermatofilose?

Hej.
Jeg har en lille shetlænder der går i løsdrift og som har fået en meget tyk og tæt pels.
Jeg har fundet små knopper/knuder i hans hud (på ryggen, bringen og på inderlår) hvor hårene ryger af nogen steder i store totter hvor huden er helt bar og der er en klistret skælagtig tilstand nede ved hårrøderne hvor knoppen er,  jeg har en mistanke om at det kan være dermatifolose og faldt over jeres Shampoo sporal D som jeg overvejer at købe hjem og prøve.

Mit spørgsmål er bare om det bedste ville være at klippe hesten og tage dækken på eller om man kan behandle med shampooen selvom hesten har en meget stor vinterpels?
Hvad er jeres erfaring og hvad anbefaler i der?
Kan se i også har en salve ville den også være aktuel at bruge?

Sidste spørgsmål er om jeg mon selv bare skal kaste mig ud i behandlingen med jeres produkter eller om jeg også skal have min dyrlæge med på sidelinjen, altså er det nok bare at behandle med vask og salve eller skal der mere til?

MVH Julie

Hej Julie

De er ingen tvivl om at hesten meget lettere kommer af med dermatofilosen, hvis den har en kort pels. Det er netop fugt i den lange tykke pels som giver bakterierne optimale vækstforhold, så derfor kan en klipning varmt anbefales kombineret med vask med Sporal D shampoo.
Normalt er det ikke nødvendig med en dyrlægekonsultation. Revirerer du dyrlæge vil han/hun sandsynligvis behandle hesten med antibiotika i flere dage i træk. Dette er dog ikke nødvendigt, hvis du vasker den med Sporal D shampoo.

 

Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen