Den understimulerede hund 2

Læste du den sidste artikel om de understimulerede hunde?

Her er hvad hundepsykolog Anders Halgrenn siger om Buster aktivitets måtten:

Jeg har fulgt udviklingen af Buster aktivitetsmåtten i nogle år. Måtten udfordrer hundens mentale kapacitet uden hunden alt for hurtigt lærer at løse opgaverne.
Aktivitetsmåtten er hurtigt og let at anvende og giver hunden værdifuld beskæftigelse. Denne aktivitet kan sammenlignes med en gåtur på den dobbelte tid.

Buster Aktivitets måtten.

Alle har brug for mentale udfordringer – også hunde
BUSTER ActivityMat er et nyt og innovativt aktivitetslegetøj til hunde. Det giver hund og ejer en fantastisk mulighed for at interagere samtidig med, at hunden udfordres og stimuleres mentalt.

Basis for aktivitetslegetøjet er en måtte med 35 trykknapper, placeret med en afstand på 10 cm.
Du kan sætte op til 12 forskellige opgaver på måtten. De fleste har forskellige sværhedsgrader, alt efter, hvordan de foldes og lukkes.

På måtten kan der være en eller flere opgaver på samme tid. Designet tillader en lang række kombinationsmuligheder, så aktivitetsmåtten aldrig bliver kedelig eller triviel for hunden.

BUSTER ActivityMat kan købes som et startsæt indeholdende en måtte, en praktisk taske til opbevaring samt 3 opgaver: 1 åkande, 1 kuvert og 1 kræmmerhus.
Måtte og taske kan også købes individuelt, så man selv kan sammensætte sit sæt.

Værd at vide
• Hunde er forskellige. Nogle hunde vælger at bruge deres poter meget, andre bruger snuden. Accepter den måde hunden vælger at løse opgaverne på
• Det er vigtigt, at hunden får succes, når den arbejder med ActivityMat. Giv hunden den hjælp, den behøver, uden at tage initiativet fra den
• Ved hunden ikke, hvad den skal gøre, er det en god idé at give den en godbid bare for at røre ved måtten eller opgaven
• Hvis hunden er overivrig, kan det være en god idé at lade den spise først. Hvis den derimod er mindre interesseret, kan det være en fordel, at den er sulten, når den præsenteres for legetøjet. Vælg det, der føles rigtigt
• Husk, at det er processen, der er vigtigst og ikke hvor hurtigt hunden løser opgaverne
• Hunden skal være under opsyn, når den arbejder med ActivityMat

Nyttige tips
• Giv hunden en startkommando, når den begynder at arbejde med ActivityMat
• Til at begynde med kan du lade hunden se, hvor du lægger godbidderne
• Undgå at overstimulere hunden – du må maks. arbejde 15 minutter ad gangen, men gerne flere gange om dagen
• Slut altid af med en succes for hunden på ActivityMat og giv den ros


Køb aktivitetsmåtten her


Læs brochuren om aktivitetsmåtten klik her>