Cherry eye operationen

Cherry eye hos hund hvad er det og hvordan bliver operationen mod cherry eye udført?

Cherry eye har flere navne. Man kalder også cherry eye for kirsebær øjne og desuden kaldes det også Hardersk adenom.

Cherry eye er en hævelse af tårekirtlen, som sidder indvendigt på hundens tredje øjelåg. Hundens tredje øjelåg er det man også kalder blinkhinden og er det ekstra øjelåg, som sidder ind mod hundens næse.

Hævelsen af kirtlen bliver af og til så stor, at den vælter ud over det tredje øjelågs rand. Når den gør dette, har hunden et cherry eye.

I enkelte tilfælde ses, at tilstanden normaliseres uden operation og i nogle tilfælde kommer og går cherry eye et par gange inden lidelsen bliver permanent og kræver operation.

Cherry eye hos hund

Cherry eye hos hund

Operation for cherry eye:

I gamle dage foregik operationen blot ved, at tårekirtlen blev bortopereret. Dette er vi dog ikke så glade for i dag, da tårekirtlen danne en tredjedel af al tårevæsken og hvis den tårekirtel mangler, risikerer man, at hunden får et tørt øje også kaldet keratokonjunctivitis sicca.

I dag udfører vi operationen ved at operere tårekitlen længere ned på det tredje øjelåg. Herved bevares tåreproduktionen intakt.

Enkelte hunde kan på trods af korrekt udført operation få tilbagefald (recidiv). Det har vi dog endnu ikke set på Gærum Dyreklinik.

Cherry-eye-2

Blinkhinden vendt, den hævede tårekirtel ses tydeligt

Cherry-eye-3

Operation påbegyndt, der bliver lavet en lomme i blinkhinden til tårekirtlen

Cherry-eye-4

Tårekirtlen er puttet ned i den dannede lomme. Læg mærke til, at begge knuder på suturen er sat på ydersiden af blinkhinden for ikke at genere hornhinden, som er meget følsom.

Cherry-eye-5

Operationen for cherry eye er færdig

Efter operationen skal hunden have øjendråber i 6 dage med antibiotika og suturen fjernes typisk efter 10 dage.

Har du spørgsmål om cherry eye hos hund, kan du stille dem her>

Pris for cherry eye operation på et øje 2.400 kr. På begge øjne 2.800 kr. Priserne er alt inklusive dog undtaget krave og øjensalve, samt eventuel suturfjernelse.

Bestil tid til operation på tlf 9848 6222.