Canosan hund

Canosan

Fodringsmæssige faktorer kan ændre nogle af de tilgrundliggende processer, der er medvirkende i udviklingen af gigt hos dyr og mennesker. Kosttilskud kan i nogle tilfælde hjælpe til at nedsætte behovet for konventionel smertestillende medicin og derved undgår man de potentielle bivirkninger, der kan være ved konventionel medicin. Skaldyr som muslinger harCanosan tabletter traditionelt været anvendt som kosttilskud hos mennesker med gigt og i de sidste par år, har der været fokus på de potentielt gavnlige egenskaber ved kosttilskud udvundet fra den New Zealandske grønlæbede musling Perna Canaliculus. På trods af, at den grønlæbede musling (GLM) er kendt for, at indeholde antiinflammatoriske stoffer og andre stoffer, der gavner leddenes funktion, kender man ikke den præcise mekanisme hvormed, muslingen fungerer mod gigtsygdomme. Varmebehandling er kendt for at ødelægge muslingens gode egenskaber, hvorfor fremstillingen af kosttilskud fra den grønlæbede musling, skal foregå med specielle teknikker for at undgå, at ødelægge det færdige produkt.

Undersøgelser har vist, at Canosan, der indeholder et ekstrakt fra den grønlæbede musling, er effektivt til at nedsætte eller fjerne symptomerne på gigt hos hunde. Behandlingen skal forgå i op til 6 uger, inden man kan forvente, at se tegnene på en lindring af hundens smerter.

Canosan indeholder en lang række stoffer, der kan have en gavnlig effekt på gigt og ledskader. Der findes bl.a. Glykosaminoglycaner (chondroitinsulfat), omega 3 fedtsyre, EPA, DHA, aminosyrer som glutamin og methionin, vitamin E og C, mineraler zink og kobber.

Det er muligt, at stofferne i Canosan virker i et sammenspil med at nedsætte smerterne ved gigtsygdomme og samtidig har en stoppende effekt på de nedbrydende processer, der foregår i leddene, når man har gigt.
Læs mere om Canosan til hunde, klik her>

Læs mere om Canosan til katte klik her>