Blod i undulats afføring

Hvad er årsagen til, at der er blod i min undulats afføring?

Besked:

Hej.

Jeg har en undulat, som jeg nu har haft i godt 3 år. I går opdagede

jeg, at der var lidt rød/blod i dens afføring. Jeg begyndte hurtig,

at søge på nettet, men kunne ikke finde noget om det.

Jeg håber derfor, at I kan hjælpe mig, da jeg er meget bekymret for,

om den fejler noget.

Hilsen

Büsra

Hej Busra.

Det blod du har set i din undulat afføring, var det alt dens afføring som blodet var blandet op i? Eller var det blot lidt blod på en klat afføring?

Var der tale om højrødt frisk blod? Eller var det mere brunt i det?

Var afføringen i øvrigt normal?

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Hej Ole.

Der var lidt blod på en klat afføring og i går var jeg opmærksom på dens afføring og der har ikke været flere blodafføringer. Jeg lagde også mærke til, at den havde lidt blod på sine fjer omkring enden. Jeg vaskede det af og tjekkede det op her til morges, hvor der ikke har været noget. Og til det andet, så virkede blodet meget frisk altså det var ikke brunt. Det var som om, at det bare var en helt normal afføring, hvor den bare var smut ind i lidt blod.

Hilsen

Büsra

Hej Busra

Når der er tale om lidt frisk blod på afføringen og fjerne er der tale om en blødning allerbagerst i tarmsystemet, måske endda ved endetarmsåbningen.

Der kan så være tale om en ubetydelig rift, men der kan selvfølgelig også være tale om nogle mere grimme ting som f.eks. en svulst i endetarmen (kræftknude).

Med din beskrivelse vil jeg foreslå dig, lige at se tiden lidt an, selvfølgelig under forudsætning af, at din undulat har det godt i øvrigt. Kommer der mere eller virker fuglen syg, bør du tage til dyrlæge med den.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.