Betændelse i hundens negl

Når der er betændelse ved hundens negl !

Besked:
Hej.
Min hund har fået opereret sin negl væk her igår. I morges skulle
jeg fjerne forbindingen. Og så sætte en tennissok på hans pote når
vi går tur.
Men gør det ikke ondt på huden når strømpen rammer? Og er det
normalt at det ligner der er noget slim/betændelseslignende lige i
kanten? Er bange for der skal gå betændelse i inden den nye negl
når a vokse ud.

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh

Charlotte og Tiger 🙂

Hej Charlotte.

Når din hund har fået fjernet neglen fordi den har været brækket, er det normalt at lægge en forbinding på. Under normale omstændigheder gør det ikke specielt ondt på hunden at skifte forbindingen. Dette kan dog godt gøre mere ondt, hvis der er gået betændelse i især negleroden.
Du er meget velkommen til at maile billeder af din hunds negl, så kan jeg afgøre om der er betændelse, som skal behandles.
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Hej Ole.
Mange tak for dit hurtige svar. Dyrlægen sagde, at jeg sku fjerne forbindingen
Betændt-neglerod-1

Negl fjernet på hund. Der er hævelse og betændelse i klovolden

dagen efter, så det fik luft og så skulle jeg bare give ham en strømpe/sko på, når vi ude. Men har nu hørt fra en anden med hund, at hendes skulle have forbindingen på i en uge. Jeg sender lige billeder i en ny mail da jeg er på fra min Tlf.

Skal jeg rense “neglen” for der kommer jo snavs på fra hjemmet?
På forhånd tak
Charlotte
Hej Charlotte.
Tak for de fine billeder. Det er tydeligt, at din hund har betændelse i negleroden, på den tå, hvor neglen er fjernet. Hvis du sammenligner den med den anden tå, er den noget hævet og tyk. Jeg er helt klart tilhænger af åben sårbehandling, da forbindinger efter min opfattelse i visse situationer kun gør skade.
Du behøver ikke at bekymre dig specielt om din hunds neglerodsbetændelse, da denne med stor sikkerhed vil gå i ro uden antibiotikabehandling, da neglen er fjernet og hvis du holder poten ren.
Når hunden har været ude så skyl poten i lidt lunken vand (endelig ikke sæbevand, da det vil forårsage smerte).
Når poten er skyllet kan du lave en let desinfektion med f.eks. antisept, læs eventuelt mere her:
Forsæt denne procedure i en uges tid, så vil du se, at hudoverfladen på den ubeskyttede negl ligesom tørrer ind og du behøver herefter ikke at behandle mere på din hunds negl.
Med Venlig Hilsen
Ole B. Jensen
Hej Ole.
Jeg tog ham til dyrlægen her imorges, hvor hun også bekræftede, at det var betændelse.
Så nu har han fået endnu en omgang medicin plus smertestillende. Hun sagde at jeg den næste uge skulle rense hans pote i sæbevand (brun sæbe), og derefter tage vat med klorhexidin på og vaske efter med.
Jeg giver ham en sko på når han er alene, så han ikk kan slikke på den, og selvfølgelig når vi er ude.