Behandling af lus hos hest.

Pelslus er langt den almindeligste type lus, der ses hos heste i Danmark.

 

Ses især i vintermånederne og er specifikke for hesten. Det vil sige at det ikke er fra andre dyr hesten får lusene fra udover fra andre heste.

Den væsentlige årsag til, at den ene hest er plaget af pelslus, mens den anden hest ikke er plaget, er at netop hesten med lus har en tilpas lang og fugtig pels, hvor lusene trives og formerer sig i stort antal. Hesten uden lus har ikke en pelstype eller længde, hvor lusene trives lige så godt.

Behandling af lus hos hest:

De midler som jeg har prøvet og som har vist god effekt er følgende:

  • Sebacil: Receptpligtigt middel som bruges til overbrusning. Der anvendes 2 ml pr. liter vand. Der behandles 3 gange med en uges mellemrum. Sebacil er ikke registreret til heste.

 

  • Advantage pour on: Loppemiddel i pipetteform til at påføre hunden. Loppemidlet er beregnet til hunde og katte. tre pipetter af den største størrelse til hunde har vist sig effektiv mod lus hos heste. En behandling er normalt tilstrækkeligt.

 

  • Frontline spray eller Effipro Spray: Loppemidler til hunde og katte. Pelsen gennemfugtes med sprayen. Virker meget effektivt. Kan også behandle skabmuk i kodebøjningen. En behandling er normalt tilstrækkeligt.