ALLERGI HOS HUNDE

Hvorfor skifte foder hvis du har en allergi hund ?

Atopi og loppeallergi.

Hvad er atopi og loppeallergi?

Allergiske reaktioner på fødevarer, lopper eller allergener (såsom pollen, skimmel eller mider) i omgivelserne kan give alvorlige symptomer i form af sygdomme i huden og/eller sygdomme i mave-tarmkanalen hos hunde. Hvis din hund er allergisk, kan allergien ofte ikke kureres, men med de rette forholdsregler kan din hund blive fri for symptomer og leve et langt og sundt liv.

Forskellige typer af allergi

Foderallergi

Hunde med foderallergi reagerer negativt på bestemte næringsstoffer, ofte proteiner (allergener) i diæten. Symptomer på foderallergi kan undgås ved at fodre med en specialdiæt (en såkaldt hypoallergen diæt), der ikke indeholder det allergen, som hunden reagerer på. En hypoallergen diæt består af et begrænset antal ingredienser, som hunden enten ikke har spist før eller er baseret på hydrolyseret protein. Hydrolyserede proteiner er proteiner, der er klippet i meget små stykker. Når proteinet bliver klippet i stykker, kan hundens immunsystem ikke længere genkende det som et allergen, og hunden reagerer derfor ikke på det.

Atopi

Hunde med atopi reagerer på allergener i omgivelserne (såsom pollen, skimmel og mider). Det er meget vanskeligt at undgå, at hunden kommer i kontakt med disse. Nogle hunde med atopi kan med succes behandles med allergen-specifik immunoterapi (hyposensibilisering). Hos andre atopiske hunde retter man behandlingen mod at lindre symptomerne. Traditionelt har man anvendt corticosteroider aller antihistaminer til at kontrollere hudproblemer hos atopiske hunde, men langvarig brug kan have uønskede bivirkninger. Et godt alternativ i lindringen af symptomer hos atopiske hunde er en diæt med meget højt indhold af fedtsyrer fra fiskeolie og hjulkroneolie, der kan dæmpe den inflammatoriske reaktion.

Loppeallergi

Loppeallergi skyldes en allergisk reaktion på allergener i loppens spyt. Man kan forebygge, at hunden kommer i kontakt med lopper med effektiv loppebekæmpelse på hunden og af hundens omgivelser.

Kontaktallergi

Kontaktallergi er en allergisk reaktion på en genstand, som huden har været i kontakt med. Det kan for eksempel være et tæppe, foderskål, halsbånd eller shampoo. For at forebygge skader på huden, der har været i kontakt med genstanden, er det vigtigt at fjerne genstanden fra hunden.

Kombination af allergier

Allergiske hunde har stor risiko for at udvikle andre overfølsomheder. Derfor er det ret almindeligt, at hunde er allergiske over for flere forskellige allergener eller har en kombination af forskellige former for allergi – f.eks. atopi og foderallergi.

Valg af diæt er vigtig ved allergiske hudproblemer

 

Diæten kan understøtte behandlingen af hunde med allergi og være medvirkende til at nedsætte hundens kløe. SPECIFIC™ har en hel serie af diæter, der er skræddersyede til diætetisk behandling af de omtalte typer allergi.

Du kan læse mere om allergidiæterne på dette link her>