Behandling af vild ræv med skab

Behandling af vild ræv med skab, hvordan ?

Kan katte smittes med ræveskab ?

Til: Ole B. Jensen

Fra:

ulla

Besked:

Hej ole

Er der nogen mulighed for behandling af vild ræv med skab ?

Findes der medicin man kan gemme i maden til den ?

Hvor stor en riciko er der for at katte kan blive smittet ?

mvh ulla

Hej Ulla

Ræveskab er en uhyggelig lidelse for de vilde ræve, der bliver smittede. Dit spørgsmål om en vild ræv kan behandles via noget foder er derfor meget relevant.

Det kan faktisk godt lade sig gøre at behandle ræven, hvis du kan fodre den. For flere år siden, da der ikke var så mange registrerede lægemidler, som var effektive til behandling af ræveskab hos hunde var jeg nødt til at “opfinde” en effektiv behandlingsform, som hunden kunne tåle. Det jeg fandt ud af var, at 2 ml Cydectin givet gennem munden på hunden havde en rigtig god effekt på ræveskab. Cydectin er en injektionsvæske beregnet til kreaturer og indeholder det aktive stof Moxidectin som er en ivermectin, med stor drabseffekt på skabmider. Jeg er næsten sikker på at denne behandling også vil være effektiv til en vild ræv.

Med hensyn til risikoen for at dine katte bliver smittet med ræveskab vil jeg sige, at denne risiko er lille. Ræveskab smitter især mellem ræve og hunde. Jeg har dog set et enkelt tilfælde hvor en kat blev smittet, men det er som sagt en sjældenhed.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Hej ole..

Ja, det er sørgeligt at se så smukt et dyr være så plaget uden at kunne gøre noget for det..

Jeg lægger foder ud til rævene , så det vil bestemt være muligt at give ham denne medicin..

Men hvad vil der ske, hvis det er en anden ræv , end den med skab der spiser det ???

Hvor mange behandlinger skal der til ?

og hvordan får jeg fat på det ?

PS. hvor vi dog mangler dyrlæger, der hjælper vilde dyr i DK !

mvh ulla

Hej Ulla.

Helt enig. Der er flere problemer i spørgsmålet og efter min mening er det største problem den danske lovgivning (læs juristerne i justitsministeriet),

som sidder og laver nogle love, som de dybest set ikke har forstand på.

Lovgivningen vedrørende veterinærmedicin er således, at en dyrlæge egenhændigt skal have stillet en diagnose, det vil sige se og undersøge ræven med skab før, der kan udleveres receptpligtigt medicin til dyret.

Gør dyrlægen ikke det, vanker der store bøder. Politikere og jurister er så ligeglade med, at dyret lider imens. Det offentlige Danmarks holdning er, at du Ulla ikke er i stand til at stille diagnosen ræveskab, men at der skal en fagmand på banen, hvilket i en række tilfælde jo er umuligt.

Tit forstår jeg ikke dyreværnsorganisationer som f.eks. Anima m.fl. ikke tager fat på de lovgivningsmæssige forhold der gør at mange dyr lider en frygtelig død.

I stedet har de travlt med at jagte landmænd, minkavlere m.fl. der trods alt passer deres dyr fornuftigt i sammenligning med de lidende dyr i naturen og hvor vi rent faktisk kunne hjælpe. Men det er der jo nok ikke så mange avisoverskrifter i.

Med hensyn til om en rask ræv får medicinen er der ingen problemer i det, den bliver blot beskyttet imod at blive smittet med skab.

Nå der kom jeg vist af med lidt galde, det må du undskylde.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Hej ole..

Jeg kan desværre kun give dig ret..

Ingen bekymrer sig om de lidelser vilde dyr kan have.

Ringede en gang til dyrenes beskyttelse ang en ræv , med et dårligt bagben.. beskeden var, at den måtte død af sig selv, eller jeg kunne få en jæger til at aflive den !!!!

Tog kontakt til et af deres vildtstationer og efter laaaaange overtalelser fik jeg endelig dyrlægen til at ville kigge på den, hvis jeg kunne fange den !

SØRGELIGT !!!

Det er lidt for nemt bare, at skyde et dyr , og jeg undrer mig over hvad alle de milioner, som DB får ind, går til ?????

Nå, men tilbage til “min” ræv….

Er du villig til at sende mig noget medicin jeg kan give den ? jeg gider ikke engang spørge en af de lokale dyrlæger … for jeg ved, hvad svaret vil blive svært nok bare at få noget antibiotika til en kat med bidsår UDEN de har set den og hjælpes skal den !!

ulla

Hej Ulla.

Ja det er lettere bare at aflive. Det synes at være en meget udbredt opfattelse hos dem der bestemmer, at hvis noget går galt med dyr, f.eks. produktionsdyr (grise, køer og mink) eller med dyrene i naturen, så undgår man at komme i krambolage med dyreværnsloven ved blot at skride til aflivning eller nedskydningHvorfor gør man ikke også bare det ved syge gamle mennesker ???? Hvad er forskellen ???

Hørte, at fødevareministeriets medicinrejsehold var nomineret til at skulle være årets dyreven. Fatter det bare ikke, da det bl.a. er disse folk der inkl. dyrlæger hos medicinrejseholdet går rundt og agiterer for, at aflive syge og tilskadekomne dyr i stedet for at helbrede dem. Har personligt set det.

Dette gør de også selvom dyret lidelse / sygdom godt kan helbredes. Jeg er helt med på, at er lidelsen uhelbredelig og til væsentlig gene for dyret, skal det aflives, men mener nu nok at visse folk inkl. ledelsen i dyrenes beskyttelse, medicinrejseholdets repræsentanter m.fl. nu er kommet over i den helt anden grøft, hvor aflivning bruges i flæng.

Det var så osse det du oplevede.

Og ja kan vi hjælpe ræven sender jeg dig gerne en recept på medicin, der kan hjælpe den, så du kan hente det på apoteket.

Hvis du på et tidspunkt kunne have held til at tage et billede af ræven, må du meget gerne maile det til mig.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

HEJ OLE..

jeg kunne ikke være mere enig… desværre

Fra DB side, bliver der absolut INTET gjort for at helbrede et sygt vildt dyr, nej det skal bare skydes, eller have lov til at dø langtsomt.. selv om vi kunne afhjælpe dyrets lidelser , ved minimal indsats ..

Det er sørgeligt…

Men , hvor er jeg glad for, der også findes dyrlæger som dig

Du må meget gerne sende en recept, så får jeg den behandlet …

Jeg tog billeder af ræven fra vinduet, så de er ikke så gode, men du tydelig se, hvor elendigt den har det se halen og højre side..

Man kan næsten se hvor det klør

Ræv med skab, især hale og side er angrebet.

Ræv med skab, især hale og side er angrebet

Ræv med skab, især hale og side er angrebet

skab ræv

Man kan næsten se hvor det klør

mvh

Ulla

Hej Ulla

Ja det er skab, sender en sprøjte og kanyle til dig i dag. Forsøg at komme 2 ml i foderet til den og gentag eventuelt efter 2-3 uger

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.

Hej Ole..

ja, jeg er jo ikke helt idiot

haha.

Kan der ske noget ved, at en kat evt æder af behandlet foder ? vil naturligvis , lægge foder ud , som ikke har første prioritet hos katte.

vh ulla

Hej Ulla

Med hensyn til om kattene får medicinen vil jeg ikke tilråde dette. Der findes ingen undersøgelser om katte kan tåle den medicin. Det går fint med hunde, dog undtagen hyrdehunde som f.eks. collier, da de mangler enzymer til at nedbryde medicinen med. Katte har ofte også anderledes enzymsystemer i leveren end andre dyr, derfor bør du passe på med at lade kattene æde foderet med medicin i. Bare for en sikkerheds skyld.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

MANGLER DU OGSÅ SVAR PÅ ET SPØRGSMÅL OM DYR KAN DU STILLE DET HER>