Ændret adfærd hos kat

Min kat bliver bange og gal efter flytning og introduktion til hund.

Fra:

Stine

Besked:

Jeg har en hunkat på 13 år, jeg har haft hende fra killing. Hun har altid været meget morsyg og utrolig tæt knyttet til mig. For 2 år siden flyttede jeg sammen med min kæreste som har en hund. Det brød katten sig bestemt ikke om og ændrede meget adfærd. Hun blev utrolig gal, og holdt sig mest for sig selv, og opsøger mig slet ikke mere.

Efter nogen tid begynder hun også at tisse i senge og i sofaen, så snart hun kan komme til det. Pga flytning er hunden nu væk i 4 uger,den første uge er gået uden hund i hjemmet, og katten er fuldstændig tilbage i sit gamle jeg. Hun er hele t iden meget opsøgende, spinner hele tiden, og er konstant omkring mig. Og ingen tisserier rundt omkring. Om 3 uger flytter katten og jeg så sammen med hunden igen, og spørgsmålet er så, om det vil være for synd for katten at flytte den med? Hun er trods alt næsten 14 år, og jeg kan næsten ikke bære tanken om at hun skal have det skidt sine sidste år, så hellere give hende 3 rigtig gode uger, og så få hende aflivet, og vide at hun har haft et godt liv. Det vil være frygteligt for mig, men hvad vil du vurdere vil være bedst for katten?

Hej Stine.

Ja det er jo egentligt et rigtigt godt spørgsmål du stiller der. Du vil helt

Feliway spray 60ml

Feliway ferromoner til katte

sikkert kunne få flere forskellige svar på dit spørgsmål helt afhængig af holdningen hos den person du spørger.

På den ene side har katten jo tidligere kunnet leve i to år med hunden og den har overlevet dette med nogle enkelte adfærdændringer, som til dels har været uacceptable (tisseri i senge m.v.), på den anden side ønsker vi vel ikke at vores kæledyr skal leve en frustreret tilværelse som du beskriver din kat har gjort sammen med hunden.

Når det er sagt, kan man jo også spørge om vi har ret til at bestemme over liv

Zylkène 75mg

Zylkene tabletter til beroligelse af katte

og død hos dyrene, specielt når de ikke lider fysisk. Det er den officielle holdning, at det må vi gerne, men hvad din egen holdning er ved du jo kun selv.

Det jeg vil sige er, at jeg personligt selv kraftigt vil overveje en aflivning i det tilfælde du beskriver.

Vælger du ikke at lade katten aflive vil jeg anbefale dig at bruge et par hjælpemidler som f.eks. Zylkene tabletter, som du kan læse om på dette link her:

En anden mulighed er feliway fordamper eller spray, der udløser lykkegivende feromoner:

Der er faktisk en rimelig god chance for at et eller begge af disse produkter kan hjælpe din kat, hvis den skal flytte sammen med hunden igen.

Med Venlig Hilsen

Ole B. Jensen

Gærum Dyreklinik.