3 tip ved behandling af muk hos hest

Sådan behandler du lettest muk hos hest.

Følg disse tre råd og mukbehandlingen bliver meget lettere.

Bør alle skorper fjernes ved behandling af muk hos hest?

Ja, alle skorper skal fjernes ved behandling af muk hos hest. Skorperne skal dog ikke nødvendigvis fjernes allerede ved den første behandling.

Du gør det angrebne område vådt med vand. Spul helst mukken med en vandslange eller kom altenativt benet i en spand lunkent vand.

Herefter masserer du Sporal D shampoo forsigtigt ind i det angrebne område, helt på samme måde som, når du vasker dit eget hår.

Efter 5 minutter mens shampooen stadig sidder i det angrebne område nulrer du forsigtigt de skorper der er blevet opløst af.

Herefter skyller du shampooen ud.

Er mukangrebet med mange skorper vil du sandsynligvis ikke kunne fjerne dem alle sammen ved en enkelt behandling.

Du finder sporal D shampoo på dette link her>

Skal mukken vaskes dagligt med Sporal D shampoo?

Ofte er det nok med en enkelt behandling når du bruger Sporal D shampoo, da det virksomme stof triclosan har en langtids bakteriedræbende effekt.

Undtaget fra dette er i de tilfælde hvor der er mange skorper. Her skal du gentage behandlingen, som nævnt ovenfor, dagligt til skorperne er helt væk plus en enkelt dag yderligere.

Nogle heste kan være meget ømme, når skorperne fjernes. Det bliver de især, hvis du er for hårdhændet og ikke har blødgjort skorperne tilstrækkeligt inden du nulrer dem væk.

Er din hest meget følsom, kan det anbefales først at bruge Equiline MK salve til at fjerne skorperne med, inden du vasker med Sporal D shampoo.Læs om Equiline MK salve på dette link>

Skal muk området smøres med en salve efter behandlingen?

Normal anbefaler jeg ikke at smøre det angrebne sted med salve efter en muk behandling.
Er der skorper tilbage vil du blot lukke bakterierne inde, så de bakteriedræbende midler ikke kan komme i kontakt med dem og derfor ikke dræbe dem.

Når du er helt færdig med behandlingen og der ikke er flere skorper tilbage kan du godt afslutte behandlingen med en salve.
Det skal i givet fald være en salve, der er lavet på zink basis.
Et godt valg er Krusan Zinksalve>
Efter endt behandling er det vigtigt, at undersøge muk stedet dagligt, så du hurtigt kan behandle hesten igen, hvis der skulle opstå det mindste tegn på nye skorper.

Tages muk hos heste i opløbet bliver behandlingen meget lettere.