10 hunderacer der er gode som løbemakker

10 hunderacer, der er gode til løb

10 hunderacer, der er gode til løb

Vil du gerne begynde at løbe med din hund? Eller er du på udkig efter den ideelle hvalp til et aktivt liv? Så er du ikke den eneste. Et stigende antal af danskerne vælger hund som en trofast løbemakker. Her får du en liste over racer, der er velegnede til løb.

Alle hunde elsker at løbe. Det ligger i deres instinkt. Men det er desværre ikke alle hunde, der er egnede til at løbe lange distancer og være en perfekt løbepartner.

Hunde med flade snuder som Bulldogs, Boston Terrier, Pekingeser og Mops er ikke optimale til løb, da de har svært ved at optage nok ilt. Har du alligevel forelsket dig i sådan en race? Så bør du blot prioritere gåture i stedet, der ikke belaster luftvejene så hårdt.

Miniaturehunde som Chihuahua og Papillon kan sagtens klare en lille løbetur, men de bør ikke løbe længere end fem kilometer, da de spinkle ben har svært ved at klare belastningen.

Store racer som Grand Danois, Broholmer og Engelsk Bull Mastiff bør ikke løbe lange distancer, da deres vægt vil belaste skelet, sener og muskler.

Selvom der selvfølgelig er forskel på hunde – ikke mindst inden for samme race – er det alligevel muligt at give nogle generelle, vejledende anvisninger. Derfor har vi lavet denne liste, så du kan vælge den hund, der matcher dit behov. Drømmer du om at løbe lange eller korte distancer? Vil du løbe på fladt eller kuperet terræn? Og så videre.

Husk, du bør ikke begynde at løbe med din hund, før den er udvokset og fit. Start derfor med et dyrlægetjek som det første.

Virbac_banner_hundeloeb3.jpg

 

10 hunde med gode egenskaber til løb

NR. 1:  Labrador

En populær race hos danskerne – også til løb. Trods den store krop, er den atletisk og kan være overraskende hurtig. God til både korte og lange ture, men vær opmærksom på hårdt underlag ved længere distancer. Den er nem at træne, meget loyal og altid klar på en løbetur. Året rundt.

NR. 2:  Retriever

Retrieveren er en klassiker på listen over gode hunderacer til løb. Den har mange egenskaber tilfælles med Labradoren og kan løbe stort set alle distancer. Den er bygget til et aktivt liv og den voksne retriever har derfor brug for en times motion dagligt for ikke at blive destruktiv. Er du den sporty type? Så er den en perfekt hund til dig.

NR. 3: Border Collie

Denne lille, hurtige og intelligente race elsker at samarbejde og få en udfordring og derfor en god makker. Den er særligt velegnet til lange distancer. Udfordret under løb i kulde på grund af den korte pels.

NR. 4: Border Terrier

En hurtig, lille og atletisk race, der er bygget til løb og kræver masser af aktivitet. Ideel til udfordrende løb som trailrun. Selvstændig af natur og kræver derfor god lydighedstræning inden, du begynder løbetræning.

NR. 5: Siberian Husky

Huskies er bygget til at være slædehunde. Elsker at løbe. Og så løbe lidt mere igen. Hurtig på poterne selv på lange distancer. Elsker udfordringer som trailrun og canicross. Optimal til kulde – jo koldere, jo bedre. Udfordret af varmt klima på grund af pelsen.

NR. 6: Irsk Sætter

En aktiv hund der elsker løb og leg. Velegnet til både korte og lange distancer, men optimal til 5-10 kilometer. Er glad så længe den er aktiv – bliver let understimuleret.

NR. 7: Whippet

Whippet er ofte en underdog i popularitetskonkurrencen, men den er et godt valg som løbemakker og yderst loyal og glad for sin ejer – ikke mindst, når denne også løber. I familie med Greyhound, der er definitionen af en hurtigløber, men i stedet i en medium størrelse. God til alle former for løb. Kendt for at være den hurtigste løber i sin vægtklasse og har rekorden som den hurtigst accelererende hunderace i verden. God til den aktive familie. Selvom den er god til spurt, elsker den også en lang lur på sofaen. Lydighedstræning er et must.

NR. 8: Weimaraner

En hurtig race, der er velegnet til mange typer af løb – lange distancer, kuperet terræn og fart. Kræver masser af motion og mental stimulans. Elsker at være tæt sin ejer, hvilket er optimalt til mange former for løb.

NR. 9: Ruhåret Hønsehund

Det lille muskelbundt er en sand atlet og kræver motion hver dag. God til lange distancer – gerne over ti kilometer. Hvis du ikke kan følge med, kan du tage cyklen i stedet. Oplagt til jagt, men også gerne en udfordrende trailrun i kuperet terræn.

NR. 10: Rhodesian Ridgeback

En kærlig, opmærksom og aktiv hund, der kræver masser af motion. Oprindelig opfostret til at jagte løver på savannen i Afrika. Derfor optimal til lange, udholdende distancer – selv i varmen. Selvstændig og viljestærk og kræver derfor en del adfærdstræning.